Karty ze hry Putovani Ardou

08.01.2024 12:35

Jak už zřejmě víte, tak vehře se objevuje několik druhů karet. Každá se při hře tahá za jiných okolností a každá má jiný efekt. Některé si můžete nechat po celou dobu, a některé použít jen jednou.

Nejzajímavější jsou pravděpodobně karty Setkání, které si taháte když překročíte řeku, hodíte očko na kostce nebo vstoupíte do dolu.

Další karty jsou Věci, které můžete tahat s sebou, nebo je jednorázově použít. Vytáhnete si je když porazíte příšeru nebo si je můžete koupit když narazíte na trh. Vyjímečně se dají získat i při setkání.

,

Další karty jsou opět věci, které lze nalézt v pokladech. Jsou trochu méně atraktivní než ty předchozí, ale pořád užitečné.

Dále tu máme karty technologií, které lze získat tak, že provedete experiment. Za každý experiment se musí zaplatit a navíc hodit kostkou. Ne každý experiment totiž vyjde, že?

A nakonec tu máme karty příšer. Ty asi není potřeba vysvětlovat. Možná jen tolik, že každá příšerka má trochu jinou třídu (Ork, člověk, démon...) a různé zbraně a národy mají rozličné bonusy proti jiným třídám. Třeba trpasličí zbraň Raxnor má bonus proti monstrům. Elfí zbraně zase mají bonus proti orkům a tak podobně...